Ugrás a tartalomra
     
2019. június 28-30
4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő - Park Hotel

A hátrány is lehet előny! - Sport, Üzlet, Vállalkozás - É-K Magyarországon 06.28-tól

A hátrány is lehet előny!

Sport, üzlet és vállalkozás, a hátrányos területeken

Szakmai tanulmányút

Szabolcs- Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén 

megyében

 

Egyedi üzleti tapasztalatcsere, Exkluzív üzleti kapcsolatépítés

Teljeskörű Programválaszték, Különleges élmények

 

Nyíregyháza - Fiatal, de életerős dinamikusan fejlődő város az "öregek" között

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye alapvetően gazdaságilag a hátrányos helyzetű területek közé tartozik.
Programunk célja, hogy megismertessük ennek a - méltatlanul elhanyagolt, és sokak által még fel nem fedezett - fantasztikus lehetőségeket nyújtó régiónak az értékeit, és fejlődési lehetőségeit.

Nyíregyháza az ország keleti részén Szabolcs Szatmár Bereg megye székhelyeként az ország egyik legdinamikusabban fejlődő - változó városa. 

Elmondható, hogy iskola és sport város és kultúra is kiemelkedő a városban. 
3 egyetem 24 középiskola, világhíres sportolók, nemzetközi tánc, és ének fesztiválok, világhíres és győztes Cantemus énekkar és zeneoktatás, valamint - az évek óta kategóriájának legjobbja - a SóstóZoo - a nyíregyházi Állatpark, és a jelenleg az ország lenagyobb szabadtéri BMX Skate Parkja. Mindenképpen meg kell említenünk a világcégek székhelyeként működő Ipari Parkot, és nem utolsó sorban a fantasztikus ütemben fejlődő, és növekvő turizmus - idegenforgalomat, természetsen mindezt a teljesség igénye nélkül.
Mint az eljegyzési gyűrűn igazi ékköve a városnak Sóstógyógyfürdő a maga gyönyörűséges erdei környezetben lévő különleges eleganciájával, hangulatával.
Programunk "fix" pontja - a szállás - is  ebben a sokféle látnivalóval és élménnyel  szolgáló csodálatos környezetben helyezkedik el.

Programunk résztvevői ennek a fantasztikus környezetben lévő városnak  (és környezetének) az üzleti és vállalkozási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg és építhetnek kapcsolatot, kezdhetnek el vállalkozási ötleteken gondolkozni.

A program további részeként Borsod-Abaúj-Zemplén megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével határos területére "kacsintunk" be. Sárospatak, és a Tokaj hegyalja kultúrájával, valaminta a környék, a Tisza és a Bodrog folyó által nyújtott sport, üzleti és vállalkozási lehetőségeivel ismerkedhetünk meg egyedi és elegáns körülmények között.
Szándékunk, hogy a program résztvevői olyan élményekkel gazdagodjanak, mellyekkel elviszik e csodás régiónak a jóhírét, értékeit, és a vállalkozási-üzleti lehetőségeket felfedezve esetleg maguk is elkezdjenek gondolkozni saját vállalkozásuk itteni megvalósításában, vagy partnereiknek továbbajánlva az ő érdeklődésüket felkelteni. 
 

Nyéhány információ a városról és történetéről:

A város nevének első írásos említése 1209-ből való. Nyíregyháza nevének Nyír előtagja már a XIII. században felbukkant, egy 1326-ban kelt forrás, pedig egyházas helyként említi a települést.

A XV. század közepén közel négyszáz lakójával népes helynek számított "Nyíregyház".

A Rákóczi-szabadságharc után tovább élénkült a migráció. A népességszám jelentős növekedése, a helység "újjászületése", országos viszonylatban is páratlannak mondható fejlődése azonban csak 1753-tól kezdődött, amikor a település felének birtokosává váló gróf Károlyi Ferenc jelentős kedvezményeket ígért az ide települőknek.

Amikor Nyíregyháza 1786-ban mezővárosi kiváltságot kapott és négy országos vásárt tarthatott, már hét és félezer lakosával a megye legnépesebb helyének számított.

A település a betelepítés után fél évszázaddal olyan tehetőssé vált, hogy pénzen megváltotta földesúri terheit. 1803-ban a Dessewffyekkel, 1824-ben, pedig a Károlyiakkal kötöttek örökváltság-szerződést a nyíregyháziak.

1837-ben különleges királyi kiváltságot kapott és privilégizált mezőváros lett, melynek hatására kulturális egyletek alakultak, közkórház létesült, felépült az új városháza, Sóstón vendéglő, fürdő üzemelt.

A XIX. század második felében tovább urbanizálódott a város: 1858-ban befutott az első vonat, pénzintézetek alakultak. A folyamatosan fejlődő Nyíregyháza 1876-ban Szabolcs megye székhelye lett.

A "boldog békeidőkben" felépült a távírda, a posta- és vízügyi palota, a színház, majd 1911-ben elindult az első villamos.

 

A város gazdasági, kulturális és demográfiai fejlődése az 1960-as évektől folyamatos. Megindult az iparosítás, nőtt a lakosság száma, lakótelepek épültek. Nyíregyháza iskolavárossá vált: megindult az oktatás a hittudományi, a tanárképző, a mezőgazdasági és az egészségügyi főiskolán.

Ma a 115 ezres lélekszámot meghaladó megyei jogú város gazdag programokat kínáló közművelődési és sportintézményekkel, közgyűjteményekkel, Múzeumfaluval, Állatparkkal, festői szépségű Sóstóval, magas színvonalú művészeti élettel büszkélkedhet.

 

Általános információk:

Kalkulált létszám:                            45-50 fő

Program időpont:                            2019. június 28.-től – június 30.-ig

Időtartam:                                         Péntek reggeltől – vasárnap estig

Elhelyezés:                                       Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő

                                                           Hotel Sóstó*** Túristaszálló és Kemping

Utazás:                                               Autóbusszal

Programleírás:                                  Fentebb a Részletes leírás/Megtekintés ikonnál