Ugrás a tartalomra
     
218.08.24 - 09.03.
4400 Nyíregyháza Kossuth tér 1.

A gyógyító nevetés, és a zene! - Vidor Fesztivál - Nyíregyháza

VIDOR Fesztivál 2018 augusztusában is!

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe az idei VIDOR Fesztivál programját.

Elsősorban a nyíregyháziaknak, akik az évek alatt sajátjukká tették ezt a nagyszabású és szívmelengető programsorozatot, de legalább annyira az ország és a világ minden tájáról érkező valamennyi vendégnek.

A VIDOR arra az eszmére irányítja a figyelmet, ami minden előadóművészet alapja: hogy hiába szól egy előadás az adott művészek szándékairól vagy akár teljesítményéről, valóságos értelme a nézőknek az alkalomra létrejövő közössége. És amikor ez az egymással néhány órára szövetségre lépő közösség ráadásul együtt kacag fel a látottakon és saját magán, akkor az messzire elhallatszik, hullámai sokáig visszhangzanak mindannyiunk mindennapjaiban - nemesítve és felszabadítva, és közben gyógyítva is mindannyiunkat.

Így a VIDOR Fesztivál meghívja önöket a nézőterek sötétjébe, a sétálóutcák és a város zugaiba, meghitt művészeti galériákba és nagy szabadtéri esti mulatságokba, virgonc gyerekprogramokra a kicsiknek és oldott irodalmi estekre a nagyoknak, hogy találkozzanak egymással és velünk.

A VIDOR középpontjában a kezdetektől a színházi program áll, de a fesztivál összművészeti volta is joggal tarthat igényt minden látogató figyelmére. A színházi versenyprogramot ebben az évben is az országos vígjátéktermés legjavából válogatják.

A zenei programban a népszerű és ismert előadók mellett idén is megjelenik a világzene színes és életörömöt hirdető műfaja. Mivel a fesztiválok értelme a találkozás maga, idén is a művészekkel, alkotókkal, nevettetőkkel tartandó különféle beszélgetések sorozatát kerül előkészítésre.

Keressék és figyeljenek fel az újdonságokra, mint például a Kossuth-szobornál épülő új kisszínpadra, amelyik már fél hattól várja a koncertközönséget, vagy az ugyancsak oda tervezett VIDOR Teraszra, amely kiülős helyként alkalmat kínál majd a koncertek hallgatására is. A VIDOR forgataga kinövi idén a belvárost, kiterjed majd az Országzászló térre is, a bábszínházak-utcaszínházak előadásai pedig a Hősök terén lesznek.

Jó szórakozást kíván tizenhetedik alkalommal is!

Kirják Róbert a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója

Forrás: vidor.eu